Direct een afspraak plannen
Jeroen Race & ATB

Bikefitting

Het vinden van de juiste positie op de fiets is voor veel fietsers een flinke uitdaging. 
Een groot deel van deze fietsers lukt het niet om zelf de juiste houding te vinden en blijft daardoor rondfietsen met klachten. 
Dit zorgt uiteindelijk voor minder plezier in het fietsen, wat natuurlijk doodzonde is. 
Veelvoorkomende klachten tijdens het fietsen zoals dove handen, brandende voeten, een zeurende lage rug, zadelpijn of pijn tussen de schouderbladen zijn vaak het gevolg van een verkeerd afgestelde fiets.

Bij Jeroen, race en ATB bieden wij twee soorten bikefittings aan, namelijk een statische en een dynamische bikefitting. Hieronder lees je alles over onze bike fitter en wat beide fittings inhouden.
In 2019 heb ik in Beringen, België de opleiding Bike Fit Pro Level 1 behaald. 
Hierdoor kan ik jou helpen om samen de meest optimale fietshouding te vinden, zodat jij weer met veel plezier je rondjes kan fietsen!

Ik ben sinds 2016 fysiotherapeut en kan je ook op weg helpen om bijvoorbeeld je rompstabiliteit te verbeteren. Dit wordt vaak vergeten door fietsers, terwijl je met een goede core stability bijvoorbeeld rugklachten kan verminderen en je prestaties kan verbeteren. 

Ik heb zelf van 2002 tot en met 2014 op wedstrijdniveau gewielrend en heb in die periode ook de nodige blessures en fiets gerelateerde pijntjes gehad. Ik ga graag samen met jou aan de slag, zodat jij je PR’s op Strava nog scherper kan stellen 😉.
Statische Bikefitting

Een statische bikefitting voeren we in principe uit bij aankoop van elke nieuwe fiets, maar ook als je geen nieuwe fiets koopt kunnen we met deze meting je huidige fietshouding verbeteren.

Iedere zaterdag is onze bikefitter aanwezig in de winkel en kunnen de lichaamsmaten worden opgemeten om de juiste framemaat te bestellen van de nieuwe fiets. Daarbij wordt ook direct rekening gehouden met de breedte van het stuur, lengte van de stuurpen en cranklengte.
Dynamische bikefitting

indien je specifieke lichamelijke klachten hebt of wilt voorkomen, is een dynamische bikefitting een verstandige keuze. Tijdens de bikefitting wordt de fiets op zeer precieze wijze op het lichaam afgesteld. Wij bieden bikefittings aan voor racefietsen en mountainbikes. 

Iedere dynamische bikefitting begint altijd met een intakegesprek om de klachten, wensen en doelstellingen in kaart te brengen. Vervolgens wordt de huidige afstelling van de fiets opgemeten. Deze gegevens dienen als startpositie. Vanuit deze positie wordt de bikefitting gestart en zullen posities tot in detail afgesteld worden. 

Statisch

Duur: 20-30 minuten

75*
*Bij aankoop van een nieuwe fiets is de statische bikefitting GRATIS!

Opmeten van binnenbeenlengte
Opmeten van bovenbeenlengte
Opmeten van romplengte
Opmeten van armlengte
Opmeten van schouderbreedte
Uitdraai van gemeten maten
Opmeten van maten in gewone kleding
Dit wil ik!

Dynamisch

Duur: 2 - 2,5 uur

149*
*Prijs is exclusief eventueel te vervangen onderdelen of aanschaf zooltjes, wedges, spacers, etc.

Intakegesprek
Checken/aanmeten van de binnen-/inlegzolen
Nauwkeurig afstellen van de schoenplaatjes en pedalen
Dynamische fietsmeting op je eigen fiets met behulp van laser- en videoanalyse
Nauwkeurig afstellen van zadel en stuur(pen)
Advies en rapportage
Fiets, fietskleding en -schoenen mee.
Zorg ervoor dat de zadelpen, pedalen en schoenplaatjes kunnen bewegen en los kunnen!
Dit wil ik!

Over Jeroen Race & ATB

Jeroen, race en ATB is een fietsenspeciaalzaak in race- en ATB-fietsen. Bij ons kunt u terecht voor vakkundige reparatie van al uw fietsen. Ook hebben wij een breed assortiment aan onderdelen, accessoires en sportvoeding.

Kerkstraat 27 te Muntendam

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10:00-12:00 | 13:00-18:00
Woensdag: 10:00-12:00 | 13:00-18:00
Donderdag: 10:00-12:00 | 13:00-18:00
Vrijdag: 12:00 - 18:00
Zaterdag: 11:00 - 14:00
Zondag: gesloten
Met gemaakt door