Test Bkool

Met de indoor fietstrainer van BKool komt de beleving van buiten echt naar binnen. Geen slechte, glibberige en donkere wegen, maar een stabiele houding en een gigantische virtuele wereld die voor je open gaat.

Bkool heeft geavanceerde fietstrainers die op elke fiets kunnen worden aangesloten. Met de BKool Simulater kun je vanuit je zadel, voor je tv over de hele wereld fietsen. De route, de stijgingspercentages en zelfs het weer wordt voor je nagebootst. Ze komen nog net geen water in je gezicht gooien als het regent, maar het scheelt niet veel!

Samen met je vrienden in real time op dezelfde route fietsen, ongeacht waar ze in de wereld zijn. Maak teams of wordt lid van een team, neem deel aan competities en begin met het beklimmen van veel verschillende rankings en klassementen. Met Bkool kan je concurreren tegen echte fietsers, virtuele computers of beide samen.

In de BKool Simulator zijn meer dan 2.000.000 routes beschikbaar. Dagelijks komen hier routes bij dus je hoeft nooit twee keer hetzelfde rondje te rijden. Je selecteert een route, waar ook ter wereld en je beleeft hem met de Bkool 3D World. Je kunt ook eigen routes in 3D creëren, zodat je niet alleen een geweldige training kunt krijgen,  maar ook kan genieten van het fietsen door de virtuele wereld, terwijl je het opneemt tegen je vrienden en/of rivalen.

Bkool is de enige simulator met 3D World en RealWeather (waarbij de weersomstandigheden in de simulator hetzelfde zijn als in real time op de locatie waar je met de simulator aan het rijden bent). Andere fiets trainers en simulators bieden ook routes in 3D aan, maar het aantal is vaak beperkt of erg duur. Als jouw gewenste route niet in de 3D World te vinden is, zal Bkool deze voor je genereren.

De simulator controleert het terrein op de gekozen route en geeft deze informatie door aan de rijder via de smarttrainer door meer weerstand te geven bij het bergop rijden en minder weerstand bij het afdalen. Bkool trainers kunnen ook inertie simuleren. Wat? Inertie heeft betrekking op de eerste wet van Newton. Wat? Het is de kracht die je (in dit geval virtueel) moet leveren om een massa (jezelf op een stuk weg) in beweging te houden.

Het is ook mogelijk om uw Strava, Garmin en trainingsPeaks profiel te koppelen aan uw Bkool account. Ritten die je al eens gedaan hebt, worden automatisch geüpload zodat je deze nogmaals kunt rijden maar via uw Bkool hometrainer/simulator. Dus nog een keer de Marmotte rijden of nog een keer opstappen voor de Amstel Gold Race. Eigenlijk alles kan!

Bkool simulator software is een cross-platform geschikt voor PC, Mac en Tablets (Android en IOS).

Bkool Smart GO trainer
Met net minder dan 10 kilo is de BKool Go een relatief lichte machine. Hij levert je tot 800 watt weerstand (meer dan zat voor ons allemaal) en door de telescoop-poten geeft het frame een stabiele basis voor je fiets.

Het is raadzaam een speciale band te gebruiken voor het rijden op een indoortrainer. De warmte die ontstaat door de wrijving van rol tegen je band zal voor extra slijtage zorgen. Een extra wiel met geschikte band is een heel makkelijke oplossing.

De BKool Go is geschikt voor bijna elk type fiets. van 26″ MTB tot een 29″ MTB en natuurlijk de racefiets. Hij is te koop voor € 400 min 1 cent

De BKool Smart PRO2 trainer (€ 574) heeft een krachtige (magnetische) motor die 1200 watt kan leveren. Dit staat garant voor mogelijke beklimmingen tot 20%.

Deze trainer is ook mooi stil en geeft bij een snelheid van 30 kilometer per uur zo’n 68 decibel. Dat is vergelijkbaar met het draaien van je wasmachine of vaatwasser.

Bkool heeft een unieke en exclusieve technologie ontwikkeld die 3D World heet. In tegenstelling tot veel andere indoor training tools zijn daar de routes van te voren opgenomen. In de 3D World kun je overal op de wereld fietsen al dan niet met of tegen je vrienden. Daarbij wordt rekening gehouden met het terrein en het weer!

Net als de BKool Go is ook de PRO2 compatibel met apps als Trainer Road, Strava, Garmin Edge Series en Zwift.

Bkool Smart AIR trainer
De prijzen voor de BKool Smart AIR trainer zijn nog niet bekend, maar de features zijn veelbelovend.

Met een vermogen van 2000 watt is dit zelfs een trainer die aan Dylan Groenewegen voldoende uitdaging biedt. Verder is deze trainer uitgerust met een zogenaamd ‘rocking system’ wat het heen en weer bewegen van je fiets mogelijk maakt net zoals op de weg.

Met 41 decibel bij  35 kilometer per uur, is dit een van de allerstilste indoortrainers ter wereld.

Op de BKool AIR monteer je je fiets direct op de cassette. Haal je achterwiel uit je fiets, plaats hem op de trainer en rijden maar.

 

Bron: https://www.bicycling.nl/guide/bkool-supergeavanceerde-fietstrainer-en-fietssimulator/bkool-smart-air-trainer